Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Játszva tanulni

2014.09.21
„Craig fiola röppentyűje
 
Íme, egy szupermenő, szórakoztató és nagyon hatékony legyező dobógyakorlat Craig Buckbee-től.

Hajítottál el valaha almákat egy husáng végéről? Nos, én sem, legalábbis amíg komolyan bele nem fogtam ebbe a legyező dobás dologba, mintegy tíz évvel ezelőtt. A gyerekkorom játékai: kavicsok, csuklótámaszos csúzlik, légfegyverek, íjak és nyilak, valamint különböző féle horgászbotok, csaknem mind hajító-dobó alkalmatosság volt, az alma a vessző végén dolog kivételével. Az ui. annyira Tom Sawyer-es megoldásnak tűnt, hogy meg sem fontoltam akkor, mert nem tűnt menőnek. Most visszanézve, lehet, hogy ezért küzdöttem annyit a legyező zsinórom eljuttatásával a kívánt helyre, mert hanyagoltam ezt az almás dolgot. Ki tudja…


Kész vagy a dobásra? Olyan röppentyűkre lesz szükséged, mint ezek, ...

 

bottle-rocket-1.jpg


... s úgy rakd őket a botodra, mint ezek (a hó opcionális).
 

bottle-rocket-2.jpg
 

„Először is: ne agyalj azon, hogyan dobod el a fiolát, csak helyezd a bot végére és egyszerűen dobd magad elé, ne túl messzire. Aztán ahogy bemelegedtél, dobd egy kicsivel messzebb. Ne gondolj a folyamatos gyorsításra (smooth acceleration) és határozott megállításra (crisp stop), csak dobd el azt a nyavalyás fiolát.

Következő lépés: kezdj el gondolkodni. Kövesd ezeket az utasításokat! Lazulj el a kulcspozícióhoz, s helyezkedj kezdő állásba: az a kiinduló helyzet a dobáshoz, amiből a karodnak és a testednek meg kell indítania a dobást. Aztán a kezedet meg a karodat könnyedén mozgasd előre és lefelé, finoman fokozva a sebességet, ahogyan előre ejted a könyöködet. Amikor a botot tartó kezed a szemed és a cél közötti egyenes vonalába ér, billentsd a csuklódat - ne túl erősen, s csak egy kicsit – előre.”


Ez egy igazán jó dolog és kétségkívül olyan, amit egyedül is csinálhatsz. Határozottan meg vagyok róla győződve, hogy a legjobb út és mód a legyező dobás megtanulására és fejlesztésére egy játék, s ez abszolút egy olyan, amit fel kell venni a listára.

Craig minden részletre kiterjedő teljes írásának megtekintéséhez kattints ide! Jó szórakozást!”

Az általam lefordított, eredeti cikket ezen a linken lehet elérni.

 

Komárom, 2014. szeptember 21.


Ammonite

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.