Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Epoxi szemek házilag

2010.03.01

Epoxi szemek házilag

Sok olyan műlégy van, főleg streamer (hallégy), amelyhez műgyantából készült szemeket használunk. A hazai és külföldi szakirodalomban is megjelent már több házilagos módszer az előállításukhoz. Ebből vázolnék egy általam is használt, egyszerű elkészítési módot.

Alapanyagok: 5 perces, kétkomponensű, színtelen műgyanta; flitterek; színes, üvegfejű gombostűk; egy keményebb műanyaghab lap

 

Kép

Az eljárás
Kiválasztod a flittereket, s a lehetőleg azonos fejméretű gombostűket. A flittert felfűzöd a tű szárára, majd merőlegesen benyomod azt a habba teljesen, hogy a fej leszorítsa a flittert. A tű fejét igazítsd a flitter közepére. Keverd be az epoxit, s a szükséges kis mennyiséget vidd fel a tűfej köré és a fejre. A két komponenst lehetőleg "széles", "nagy" és "lassú" mozdulatokkal keverd össze, hogy minél kevesebb légzárvány kerüljön az anyagba! Száradni hagyod és kész! Ügyelj arra is, hogy a gyanta ne menjen a flitter mellé, mert a szem felragadhat a lapra.


A végeredmény:

 

Kép

Száradás után a tű szárát tőben levághatod, vagy meg is hagyhatod, csak hajtsd el 90 fokban közvetlenül a szem alatt. Ennél a megoldásnál tök egyszerűen rögzíthető a szem a horoghoz.

 

Jó barkácsolást!


Ammonite

 

A mappában található képek előnézete Epoxi szemek

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.