Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Légykötő verseny

2009.02.21

Az EBLK 2009. február 14-én rendezte meg 2. műlégykötő versenyét a budapesti Rila Hotel éttermében. A verseny 13:00-kor kezdődött, amelyen 13 versenyző indult, köztük, idén első alkalommal, én is.
Három kategóriában lehetett indulni. Száraz, nimfa/nedves, ill. a streamer/egyéb. Kategóriánként az első három helyezettet díjazták, ill. összetettben is értékelték azokat a versenyzőket, akik mind a három kategóriában adtak be legyeket. Kategóriánként 2-2 egyforma legyet kellett kötni. A "műalkotásokat" háromfős szakmai zsűri értékelte. Az értékelésre a legyeket a verseny elején kihúzott sorszámok alatt adtuk le, s csak a végén derült ki, hogy a számok kit takarnak.

Úgy terveztem, amennyiben jut rá időm - 4 óra állt rendelkezésre - mindhárom kategóriában kötök legyeket. A célt, ha szűken is, de sikerült teljesítenem. Az utolsó két legyet (száraz légy kategória) az idő lejárta előtt 2 perccel adtam be. A  végére totál elfáradtam, főleg szellemileg. A világítás és a fényviszonyok az olvasó lámpám ellenére sem voltak ideálisak a már rég nem tökéletes szemeimnek. Ettől függetlenül úgy éreztem, a legyek jók lettek.
Az eredményhirdetés azonban nem ezt látszott igazolni. Száraz légy kategóriában nem kerültem az első háromba. Ok. Még van kettő. Nimfa/nedves, nem kerültem az első háromba. Kezdtem cikinek érezni. Streamer/egyéb szintúgy. Ekkor, a nejem és a lányom elmondása szerint, már látszott rajtam, hogy le vagyok törve. És ekkor jött az összetett. "Harmadik helyezést ért el a 21-es versenyző." Ez én voltam. S ez a tény gyorsan oldotta is korábbi csalódottságomat.
A kategóriánkénti eredményeim: nimfa/nedves - holtversenyben harmadik, a kevesebb plussz pont miatt szorultam le a dobogóról; száraz - holtversenyben ötödik; streamer/egyéb - ötödik.

A versenyen végig jó hangulat volt, én is jól éreztem magam. Az indulók száma ugyan nem nevezhető magasnak, de ez nem befolyásolta az érzést, jó volt ott lenni. Ezúton is, innen is köszönet a rendezőknek, támogatóknak, szponzoroknak.

 

2009. február 21.

 

Ammonite

 

 

A mappában található képek előnézete A versenylegyek és az oklevél